
Nuppi 2 Mleko następne w proszku z nukleotydami do dalszego karmienia dzieci powyżej 6 miesiąca życia.

Opis
Nuppi® 2
Nuppi® 2 to mleko w proszku dedykowane do karmienia zdrowych dzieci powyżej 6. miesiąca życia. To produkt mleczny opracowany z myślą o
Nuppi® 2
Nuppi® 2 to mleko w proszku dedykowane do karmienia zdrowych dzieci powyżej 6. miesiąca życia. To produkt mleczny opracowany z myślą o tych dzieciach, które nie mają możliwości spożywania mleka bezpośrednio od matki.
Nuppi® to marka wywodząca się z Estonii – kraju – który stawia głównie na tradycyjne ekologiczne rolnictwo oraz zdrowe odżywianie. Mleko w proszku spełnia więc nie tylko zalecenia WHO, ale również posiada wszelkie niezbędne certyfikaty EU, ISO 9001:2008, HACCP, HALAL.
Dlaczego warto stosować mleko w proszku dla dzieci powyżej 6. m.ż. Nuppi® 2?
Przede wszystkim w składzie mleka znajdziemy najcenniejsze wartości odżywcze, które dziecko powinno przyjmować już od maleńkości.
- prebiotyki: GOS (galaktooligosacharydy) i FOS (fruktooligosacharydy) – mają wpływ na trawienie, rozwój układu immunologicznego. Zmniejszają także częstotliwość występowania chorób alergicznych;
- nukleotydy – biorą udział w kształtowaniu układu odpornościowego;
- kwas foliowy, witamina D – usprawniają proces rozwoju komórek, przyczyniają się do prawidłowego rozwoju kości oraz zębów;
- żelazo, jod, tauryny – mają wpływ na funkcjonowanie tarczycy, rozwój mózgu dziecka. Są nieodzowne dla rozwoju poznawczego.
Zmiany zachodzące podczas rozwoju dziecka przebiegają bardzo dynamiczne, dlatego już od narodzin należy zadbać o prawidłowe żywienie niemowlęcia. Eksperci, którzy opracowali mleko modyfikowane Nuppi® 2 chcieli jak najlepiej odwzorować kobiece mleko. Zadbali więc o to, aby znalazły się w nim najlepsze składniki odżywcze, wapń oraz szereg istotnych witamin m.in. D3, A, C, K1, B1, B2, B6, PP, B12, biotyna.
Ważne informacje
Chęć podawania mleka modyfikowanego warto skonsultować z pediatrą. Mleko w proszku jest zalecane zdrowym dzieciom, które nie mają możliwości spożywania mleka wprost od matki.
Należy także pamiętać o tym, że mleko powinno przygotować się wg zaleceń producenta, a zatem ściśle przestrzegać instrukcji podanych na etykiecie.
tych dzieciach, które nie mają możliwości spożywania mleka bezpośrednio od matki.
Nuppi® to marka wywodząca się z Estonii – kraju – który stawia głównie na tradycyjne ekologiczne rolnictwo oraz zdrowe odżywianie. Mleko w proszku spełnia więc nie tylko zalecenia WHO, ale również posiada wszelkie niezbędne certyfikaty EU, ISO 9001:2008, HACCP, HALAL.
Dlaczego warto stosować mleko w proszku dla dzieci powyżej 6. m.ż. Nuppi® 2?
Przede wszystkim w składzie mleka znajdziemy najcenniejsze wartości odżywcze, które dziecko powinno przyjmować już od maleńkości.
- prebiotyki: GOS (galaktooligosacharydy) i FOS (fruktooligosacharydy) – mają wpływ na trawienie, rozwój układu immunologicznego. Zmniejszają także częstotliwość występowania chorób alergicznych;
- nukleotydy – biorą udział w kształtowaniu układu odpornościowego;
- kwas foliowy, witamina D – usprawniają proces rozwoju komórek, przyczyniają się do prawidłowego rozwoju kości oraz zębów;
- żelazo, jod, tauryny – mają wpływ na funkcjonowanie tarczycy, rozwój mózgu dziecka. Są nieodzowne dla rozwoju poznawczego.
Zmiany zachodzące podczas rozwoju dziecka przebiegają bardzo dynamiczne, dlatego już od narodzin należy zadbać o prawidłowe żywienie niemowlęcia. Eksperci, którzy opracowali mleko modyfikowane Nuppi® 2 chcieli jak najlepiej odwzorować kobiece mleko. Zadbali więc o to, aby znalazły się w nim najlepsze składniki odżywcze, wapń oraz szereg istotnych witamin m.in. D3, A, C, K1, B1, B2, B6, PP, B12, biotyna.
Ważne informacje
Chęć podawania mleka modyfikowanego warto skonsultować z pediatrą. Mleko w proszku jest zalecane zdrowym dzieciom, które nie mają możliwości spożywania mleka wprost od matki.
Należy także pamiętać o tym, że mleko powinno przygotować się wg zaleceń producenta, a zatem ściśle przestrzegać instrukcji podanych na etykiecie.